-
Lakisääteinen tilintarkastus
Lakisääteisen tilintarkastuksen keskeisin tehtävä on varmentaa, että yrityksen tilinpäätöksessä esitetty taloudellinen informaatio on paikkansapitävää ja linjassa lainsäädännön kanssa.
-
IT-tarkastus ja muut varmennuspalvelut
Tarjoamme korkeatasoista IT-tarkastusta, sekä hoidamme muut varmennustoimeksiannot, kuten TEKES -tilitysten tarkastukset.
-
IFRS-palvelut
Yhteistyössä kansainvälisen verkostomme kanssa voimme tarjota käyttöösi laajaa IFRS ja US GAAP-osaamista.
-
Transaction advisory services
Ostajan due diligence -selvitys antaa kattavan kuvan järjestelyn kohteena olevan yrityksen taloudellisesta tilasta, vähentäen epäonnistuneen yrityskaupan riskiä. Vendor due diligence -selvitys tarjoaa itsenäisen näkemyksen liiketoiminnasta sekä myyjälle että ostajalle, edesauttaen myyntiprosessin sujuvuutta.
-
Arvonmäärityspalvelut
Arvonmääritys tarjoaa itsenäisen/riippumattoman näkemyksen yhtiön tai muun omaisuuserän arvosta. Arvonmäärityksen käyttökohteet ovat laajoja ja arvonmääritysten tarve lisääntyy jatkuvasti taloudellisen raportoinnin vaatimusten kasvaessa.
-
Corporate finance
Toimimme eri kokoisten yritysten neuvonantajana, oli kyseessä omistajien strateginen neuvonanto, yrityksen tai sen osan myynti tai osto, MBO/MBI -järjestely tai rahoituksen hankkiminen.
-
Kansainvälinen verotus
Kansainväliset tilanteet ovat Grant Thornton - ketjun erityinen vahvuus. Meitä on yli 68 000 työntekijää 138 maassa, joten asiantuntemuksemme kansainvälisen verotuksen saralla on kattava.
-
Siirtohinnoittelu
Maailmanlaajuisen kaupankäynnin kasvaessa siirtohinnoittelusta on tulossa yhä merkittävämpi verokysymys kansainvälisissä yrityksissä.
-
Henkilöverotus ja ennakkoperintä
Työmarkkinoihin ja palkkaukseen liittyvät verokysymykset vaativat niin koti- kuin ulkomaiseltakin yritykseltä paljon erityisosaamista ja kokonaisuuksien hallintaa mm. verolainsäädännön ja eri työskentelymaiden verosopimusten osalta.
-
Yritysverotus ja yrityksen verosuunnittelu
Miten yrityskauppa tai sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa verotehokkaasti? Voiko yrityksen verosuunnittelu auttaa verorasituksen pienentämisessä?
-
Arvonlisäverotus
Palvelemme yritystänne niin arvonlisäverokysymyksissä kuin muissakin välillisen verotuksen kysymyksissä, kuten tulli-, autovero- ja vakuutusmaksuverokysymyksissä.
-
Palkkahallinto
Tarjoamme laadukkaita palkkahallinnon palveluratkaisuja niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille yrityksille.
-
Kirjanpito
Tarjoamme laadukkaita kirjanpitopalveluita niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille ja yhtiömuodoltaan erilaisille yrityksille.
-
Sisäinen tarkastus
Laadukas sisäinen tarkastus auttaa johtoa paitsi riskinhallinnassa, myös prosessien tehostamisessa ja liiketoimintastrategioiden menestyksekkäässä läpiviennissä.
-
Forensic -palvelut
Väärinkäytökset ja riita-asiat
-
Asiantuntijalausunnot
Kokeneet asiantuntijamme ovat tarjonneet asiantuntemustamme oikeudenkäynneissä, riita-asioiden selvittelyissä ja toimineet asiantuntijatodistajina oikeudessa.
-
Health Check
Haluamme olla tukenasi liiketoimintasi kehityksessä. Health Check -tarkastuksessa käymme läpi eri palveluihin erikoistuneiden asiantuntijoidemme kanssa yrityksesi tämänhetkisen riskienhallinnan tilan, kartoitamme potentiaalisia riskejä ja annamme toimintasuosituksia riskien hallintaan.
-
Kestävyysraportointi ja sen varmentaminen
Kestävän kehityksen raportointiin kohdistuvat vaatimukset ovat lisääntyneet, ja yhä useammat yritykset viestivät kestävyydestään vuosiraportointinsa yhteydessä. Autamme sinua vastaamaan tuoreimman lainsäädännön vaatimuksiin.
-
Vastuullisuus- ja kestävyysneuvonta
Kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan suunnitelma. Tarjoamme neuvontaa kestävyystyön ohjauksessa auttaen yritystäsi asettamaan selkeät tavoitteet sekä tunnistamaan ympäristö-, sidosryhmäriskejä.
-
Projektinhallintapalvelut
Digitaalisella aikakaudella projektinhallinnalla on keskeinen rooli menestyksen edistämisessä.
-
Kyberturvallisuus
Kun meillä on yhdessä selkeä näkemys prosesseista, voimme suunnitella tietoturvakehyksen, joka on linjassa yrityksesi tavoitteiden kanssa.
-
Uratarina Satu Peltonen
"Grant Thorntonilla on mielestäni loistavat mahdollisuudet uralla etenemiseen: kaikki riippuu omasta halusta ja innokkuudestasi. " Satu Peltonen, KHT, Partner
-
Uratarina Inari Kanninen
Uratarina Inari Kanninen - Financial Specialist
-
Uratarina Ville Kiviluoto
Uratarina Ville Kiviluoto
-
Uratarina Mona af Forselles
Uratarina Mona af Forselles
-
Uratarina Joakim Jousisto
Uratarina Joakim Jousisto
-
Uratarina Heidi Kuhmonen
Uratarina Heidi Kuhmonen
-
Uratarina Vera Wasström
Uratarina Vera Wasström
-
Uratarina Väinö Mettiäinen
Tilintarkastus nähdään usein ulkopuolelta katsottuna varsin mystisenä, mutta kuitenkin perinteisenä ammattina – kaikki tietävät mitä tilintarkastaja tekee mutta silti kukaan ei tiedä. Näissä mielikuvissa toimistohuoneen keväisiä mappijonoja pitempiä ovatkin vain päivittäiset tehtävälistat ja kahvikuppien
Kaksoisolennaisuuden periaate: kaksi näkökulmaa vastuullisuuteen
ESRS perustuu kaksoisolennaisuuden periaatteeseen, jossa vastuullisuuden kannalta olennaisia asioita tarkastellaan kahdesta suunnasta:
Yrityksen vaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan (sisältä ulos) – esimerkiksi, miten yrityksen toiminta vaikuttaa ilmastonmuutokseen.
Ympäristön ja yhteiskunnan vaikutus yritykseen (ulkoa sisään) – kuten ilmastonmuutoksen riskit ja mahdollisuudet yrityksen toiminnalle.
Kaksoisolennaisuuden määrittämisessä voidaan käyttää esimerkiksi sidosryhmäkyselyitä tai pisteytyksiä eri kategorioihin, mikä auttaa yrityksiä löytämään vastuullisuusraportoinnille olennaiset näkökulmat. Tämä lähestymistapa takaa, että raportointi on merkityksellistä juuri omalle yritykselle.
Miten ESRS liittyy CSRD:hen?
Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) on EU-laki, joka velvoittaa yrityksiä raportoimaan vastuullisuudestaan. ESRS toimii tämän direktiivin toteutusohjeena, eli käytännössä yritys, joka laatii vastuullisuusraportin ESRS-standardien mukaisesti, täyttää myös CSRD:n vaatimukset.
ESRS:n rakenne ja sisältö
ESRS on jaettu kolmeen pääosaan: ympäristö (E), yhteiskunta (S) ja hallintotapa (G). Kunkin pääosan alla on tarkempia kategorioita, kuten ilmastonmuutos, jonka osa-alueita ovat ilmastonmuutokseen sopeutuminen, ilmastonmuutoksen hillitseminen ja energia. Tämän jaottelun ansiosta yrityksen on helpompi käsitellä vastuullisuuskysymyksiä johdonmukaisesti ja kattavasti omassa raportoinnissaan.
Miksi ESRS:tä kannattaa välittää?
ESRS-standardiin panostaminen kannattaa useasta syystä:
Lakivaatimus: ESRS:n mukainen raportointi tulee pakolliseksi monille yrityksille lähivuosina. Jos yrityksesi kuuluu kohderyhmään, lainmukainen vastuullisuusraportointi on edellytys liiketoiminnan jatkumiselle EU-alueella. Lataa CSRD-opas ja selvitä, mitä raportointirajat tarkoittavat yrityksellesi.
Sidosryhmien odotukset: Sidosryhmät – asiakkaat, sijoittajat, yhteistyökumppanit – arvostavat vastuullisuutta ja yhä useammin valitsevat yhteistyökumppaneikseen yrityksiä, jotka sitoutuvat avoimeen raportointiin ja konkreettisiin vastuullisuustoimiin. Kun vastuullisuusraportoinnista tulee normi, sidosryhmät alkavat odottaa sitä myös yhteistyökumppaneiltaan.
Vertailtavuus ja läpinäkyvyys: Standardisoidun raportoinnin myötä yritysten vastuullisuusraportteja on helppo verrata, jopa samalla tavalla kuin taloudellisia tunnuslukuja tilinpäätöksissä. Lainsäädännön tavoitteena onkin, että saman toimialan yritykset voivat vertailla vastuullisuustyönsä tuloksia objektiivisesti, mikä parantaa läpinäkyvyyttä ja luottamusta.
Vastuullisuusraportin uskottavuutta voi vahvistaa merkittävästi varmennuttamalla sen rekisteröidyllä kestävyysraportointivarmentajalla (KRT) – aivan kuten taloudellisen tilinpäätöksen luotettavuus varmistetaan tilintarkastuksella. Grant Thornton tarjoaa molempia palveluita. Olemme täällä tukemassa myös yrityksesi uskottavuutta näissä asioissa.
Panostus ESRS:ään – investointi luotettavaan tulevaisuuteen
ESRS:ään panostaminen tarjoaa yrityksille mahdollisuuden valmistautua tulevaan sääntelyyn ja rakentaa arvokasta luottamusta sidosryhmiensä kanssa. Kun vastuullisuudesta tulee yksi liiketoiminnan keskeisistä kilpailutekijöistä, vastuullisuusraportointi on enemmän kuin velvoite – se on tapa erottua kilpailijoista ja osoittaa yrityksen sitoutuminen kestävään kehitykseen.
Seuraa blogiamme – seuraavassa osassa käsittelemme syvemmin, miten kaksoisolennaisuus toteutetaan käytännössä, kuinka ESRS-raportointia tehdään ja miten se tukee yrityksesi kestävää kasvua.