-
Lakisääteinen tilintarkastus
Lakisääteisen tilintarkastuksen keskeisin tehtävä on varmentaa, että yrityksen tilinpäätöksessä esitetty taloudellinen informaatio on paikkansapitävää ja linjassa lainsäädännön kanssa.
-
IT-tarkastus ja muut varmennuspalvelut
Tarjoamme korkeatasoista IT-tarkastusta, sekä hoidamme muut varmennustoimeksiannot, kuten TEKES -tilitysten tarkastukset.
-
IFRS-palvelut
Yhteistyössä kansainvälisen verkostomme kanssa voimme tarjota käyttöösi laajaa IFRS ja US GAAP-osaamista.
-
Transaction advisory services
Ostajan due diligence -selvitys antaa kattavan kuvan järjestelyn kohteena olevan yrityksen taloudellisesta tilasta, vähentäen epäonnistuneen yrityskaupan riskiä. Vendor due diligence -selvitys tarjoaa itsenäisen näkemyksen liiketoiminnasta sekä myyjälle että ostajalle, edesauttaen myyntiprosessin sujuvuutta.
-
Arvonmäärityspalvelut
Arvonmääritys tarjoaa itsenäisen/riippumattoman näkemyksen yhtiön tai muun omaisuuserän arvosta. Arvonmäärityksen käyttökohteet ovat laajoja ja arvonmääritysten tarve lisääntyy jatkuvasti taloudellisen raportoinnin vaatimusten kasvaessa.
-
Corporate finance
Toimimme eri kokoisten yritysten neuvonantajana, oli kyseessä omistajien strateginen neuvonanto, yrityksen tai sen osan myynti tai osto, MBO/MBI -järjestely tai rahoituksen hankkiminen.
-
Kansainvälinen verotus
Kansainväliset tilanteet ovat Grant Thornton - ketjun erityinen vahvuus. Meitä on yli 68 000 työntekijää 138 maassa, joten asiantuntemuksemme kansainvälisen verotuksen saralla on kattava.
-
Siirtohinnoittelu
Maailmanlaajuisen kaupankäynnin kasvaessa siirtohinnoittelusta on tulossa yhä merkittävämpi verokysymys kansainvälisissä yrityksissä.
-
Henkilöverotus ja ennakkoperintä
Työmarkkinoihin ja palkkaukseen liittyvät verokysymykset vaativat niin koti- kuin ulkomaiseltakin yritykseltä paljon erityisosaamista ja kokonaisuuksien hallintaa mm. verolainsäädännön ja eri työskentelymaiden verosopimusten osalta.
-
Yritysverotus ja yrityksen verosuunnittelu
Miten yrityskauppa tai sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa verotehokkaasti? Voiko yrityksen verosuunnittelu auttaa verorasituksen pienentämisessä?
-
Arvonlisäverotus
Palvelemme yritystänne niin arvonlisäverokysymyksissä kuin muissakin välillisen verotuksen kysymyksissä, kuten tulli-, autovero- ja vakuutusmaksuverokysymyksissä.
-
Palkkahallinto
Tarjoamme laadukkaita palkkahallinnon palveluratkaisuja niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille yrityksille.
-
Kirjanpito
Tarjoamme laadukkaita kirjanpitopalveluita niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille ja yhtiömuodoltaan erilaisille yrityksille.
-
Sisäinen tarkastus
Laadukas sisäinen tarkastus auttaa johtoa paitsi riskinhallinnassa, myös prosessien tehostamisessa ja liiketoimintastrategioiden menestyksekkäässä läpiviennissä.
-
Forensic -palvelut
Väärinkäytökset ja riita-asiat
-
Asiantuntijalausunnot
Kokeneet asiantuntijamme ovat tarjonneet asiantuntemustamme oikeudenkäynneissä, riita-asioiden selvittelyissä ja toimineet asiantuntijatodistajina oikeudessa.
-
Health Check
Haluamme olla tukenasi liiketoimintasi kehityksessä. Health Check -tarkastuksessa käymme läpi eri palveluihin erikoistuneiden asiantuntijoidemme kanssa yrityksesi tämänhetkisen riskienhallinnan tilan, kartoitamme potentiaalisia riskejä ja annamme toimintasuosituksia riskien hallintaan.
-
Kestävyysraportointi ja sen varmentaminen
Kestävän kehityksen raportointiin kohdistuvat vaatimukset ovat lisääntyneet, ja yhä useammat yritykset viestivät kestävyydestään vuosiraportointinsa yhteydessä. Autamme sinua vastaamaan tuoreimman lainsäädännön vaatimuksiin.
-
Vastuullisuus- ja kestävyysneuvonta
Kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan suunnitelma. Tarjoamme neuvontaa kestävyystyön ohjauksessa auttaen yritystäsi asettamaan selkeät tavoitteet sekä tunnistamaan ympäristö-, sidosryhmäriskejä.
-
Projektinhallintapalvelut
Digitaalisella aikakaudella projektinhallinnalla on keskeinen rooli menestyksen edistämisessä.
-
Kyberturvallisuus
Kun meillä on yhdessä selkeä näkemys prosesseista, voimme suunnitella tietoturvakehyksen, joka on linjassa yrityksesi tavoitteiden kanssa.
-
Uratarina Satu Peltonen
"Grant Thorntonilla on mielestäni loistavat mahdollisuudet uralla etenemiseen: kaikki riippuu omasta halusta ja innokkuudestasi. " Satu Peltonen, KHT, Partner
-
Uratarina Inari Kanninen
Uratarina Inari Kanninen - Financial Specialist
-
Uratarina Ville Kiviluoto
Uratarina Ville Kiviluoto
-
Uratarina Mona af Forselles
Uratarina Mona af Forselles
-
Uratarina Joakim Jousisto
Uratarina Joakim Jousisto
-
Uratarina Heidi Kuhmonen
Uratarina Heidi Kuhmonen
-
Uratarina Vera Wasström
Uratarina Vera Wasström
-
Uratarina Väinö Mettiäinen
Tilintarkastus nähdään usein ulkopuolelta katsottuna varsin mystisenä, mutta kuitenkin perinteisenä ammattina – kaikki tietävät mitä tilintarkastaja tekee mutta silti kukaan ei tiedä. Näissä mielikuvissa toimistohuoneen keväisiä mappijonoja pitempiä ovatkin vain päivittäiset tehtävälistat ja kahvikuppien
Yksi lajimmista ja pisimpään järjestetyistä naisjohtajatutkimuksista, Grant Thorntonin Women in Business kertoo tänä vuonna erityisesti yritysten riskienhallinnasta ja naisten oletettua tärkeämmästä roolista siinä. Tutkimustulokset kumoavat yleisen käsityksen, että johtoasemissa olevat naiset näkisivät enemmän potentiaalisia riskejä kuin miehet. Samoin luulo, että naisjohtajat karttaisivat riskejä miehiä enemmän osoittautuu tutkimuksessa vääräksi.
Tutkimustulosten valossa tarve monipuolisille johtoryhmille yrityksissä korostuu: liian yksipuolisessa johtoryhmässä voidaan elää vertaiskuplassa, jossa riskejä ja mahdollisuuksia ei tunnisteta oikein. Kasvaneen epävarmuuden maailmassa tämä on aiempaa tärkeämpää, mutta silti naisjohtajien määrä globaalisti ei ole kasvussa. Suomalaisyritysten kannalta kehitys kuitenkin on varovaisen myönteistä parin heikomman vuoden jälkeen.
Grant Thorntonin vuosittain kansainvälisenä naistenpäivänä julkaistavan Women in Business -tutkimuksen mukaan naisten määrä johtotason tehtävissä on maailmanlaajuisesti pysynyt melkein muuttumattomana: 25 prosenttia korkeimmasta yritysjohdosta oli naisia, kun viime vuonna vastaava luku oli 24%. Puolestaan 34 prosentissa yrityksissä ei ollut lainkaan naisia johtotehtävissä (viime vuonna 33%). Viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana muutosta näissä luvuissa ei ole globaalisti juuri tapahtunut, eli naisjohtajien määrä ei kasva.
Globaalissa vertailussa Suomi (naisten osuus johtotehtävissä 27%) on hieman Ruotsia (28%) jäljessä, mutta esimerkiksi merkittävästi Saksaa (18%) edellä, ja toisaalta taas merkittävästi Venäjää (47%) jäljessä.
–Suomessa on kuljettu oikeaan suuntaan: naisjohtajien osuus kaikista johtajista on noussut kaksi prosenttiyksikköä 25 prosentista 27 prosenttiin. Lisäksi niiden yritysten osuus, joissa ei ole lainkaan naisia johtoryhmässä on pudonnut 33 prosentista 28 prosenttiin, kommentoi tulosta partneri Camilla Viherlaakso Suomen Grant Thorntonilta.
Epävarmuuden aikana naisten merkitys johdossa korostuu
Tutkimuksessa kaksi yleistä ennakkoluuloa osoittautuivat perättömiksi. Naisjohtajat eivät karta riskejä eivätkä näe miesjohtajia enemmän riskejä. Itse asiassa miesjohtajat näkevät enemmän riskejä. Riskeihin myös reagoidaan eri tavoin: miesjohtajalle tavallisempaa on reagoida riskiin tekemällä päätös toiminnasta, siinä missä naisjohtajat ovat analyyttisempiä tilanteeseen reagoinnissa.
–Nykyisenä kasvaneen taloudellisen epävarmuuden aikana liian yksipuolinen johtoryhmä voi johtaa esimerkiksi liian nopeaan reagointiin liian vähillä tiedoilla. Eletään eräänlaisessa samanmielisten kuplassa, eikä tunnisteta kaikkia tilanteen vaaroja eikä toisaalta mahdollisuuksiakaan. Kovan taloudellisen kilpailun maailmassa tätä voi pitää riskinä liiketoiminnan kannalta, Viherlaakso sanoo.
–Tutkimuksessa suosittelemmekin kehittämään johtoryhmää monipuolisemmaksi sekä tukemaan naisjohtajien urapolkua heille sopivalla ja motivoivalla tavalla. Lisäksi riskien hallinnassa ja mahdollisuuksien tunnistamisessa kannattaa tietoisesti pyrkiä hyödyntämään sekä mies- että naisjohtajien vahvuuksia. Nämä ovat yrityksen tulevaisuuden kannalta tärkeitä kehityskohteita, Viherlaakso jatkaa.
Lue lisää tutkimuksesta täältä [ 1401 kb ]
Lisätietoja:
Camilla Viherlaakso, Partner
P : 040 578 2926
S : camilla.viherlaakso@fi.gt.com
Huomautukset
Grant Thornton -raportti (IBR) on kansainvälinen tutkimus, jossa selvitetään vuosittain yli 10 000 yrityksen näkemyksiä ja odotuksia 36 maasta. Tutkimuksessa hyödynnetään useimpien eurooppalaisten osallistujien trenditietoja 22 vuoden ajalta ja Euroopan ulkopuolisissa talouksissa 11 vuoden ajalta.
IBR-tutkimukseen osallistuvat sekä pörssiyhtiöt että yksityisomistuksessa olevat yhtiöt. Tutkimusta varten haastateltiin 5506 toimitusjohtajaa, hallitusten puheenjohtajaa ja muuta johtotason henkilöä kaikilta teollisuudenaloilta. Kysely toteutettiin loka-joulukuussa 2016. Tutkimukseen osallistui Suomesta 100 vastaajaa yrityksistä, joiden henkilöstömäärä vaihteli 50-500 välillä.