-
Lakisääteinen tilintarkastus
Lakisääteisen tilintarkastuksen keskeisin tehtävä on varmentaa, että yrityksen tilinpäätöksessä esitetty taloudellinen informaatio on paikkansapitävää ja linjassa lainsäädännön kanssa.
-
IT-tarkastus ja muut varmennuspalvelut
Tarjoamme korkeatasoista IT-tarkastusta, sekä hoidamme muut varmennustoimeksiannot, kuten TEKES -tilitysten tarkastukset.
-
IFRS-palvelut
Yhteistyössä kansainvälisen verkostomme kanssa voimme tarjota käyttöösi laajaa IFRS ja US GAAP-osaamista.
-
Transaction advisory services
Ostajan due diligence -selvitys antaa kattavan kuvan järjestelyn kohteena olevan yrityksen taloudellisesta tilasta, vähentäen epäonnistuneen yrityskaupan riskiä. Vendor due diligence -selvitys tarjoaa itsenäisen näkemyksen liiketoiminnasta sekä myyjälle että ostajalle, edesauttaen myyntiprosessin sujuvuutta.
-
Arvonmäärityspalvelut
Arvonmääritys tarjoaa itsenäisen/riippumattoman näkemyksen yhtiön tai muun omaisuuserän arvosta. Arvonmäärityksen käyttökohteet ovat laajoja ja arvonmääritysten tarve lisääntyy jatkuvasti taloudellisen raportoinnin vaatimusten kasvaessa.
-
Corporate finance
Toimimme eri kokoisten yritysten neuvonantajana, oli kyseessä omistajien strateginen neuvonanto, yrityksen tai sen osan myynti tai osto, MBO/MBI -järjestely tai rahoituksen hankkiminen.
-
Kansainvälinen verotus
Kansainväliset tilanteet ovat Grant Thornton - ketjun erityinen vahvuus. Meitä on yli 68 000 työntekijää 138 maassa, joten asiantuntemuksemme kansainvälisen verotuksen saralla on kattava.
-
Siirtohinnoittelu
Maailmanlaajuisen kaupankäynnin kasvaessa siirtohinnoittelusta on tulossa yhä merkittävämpi verokysymys kansainvälisissä yrityksissä.
-
Henkilöverotus ja ennakkoperintä
Työmarkkinoihin ja palkkaukseen liittyvät verokysymykset vaativat niin koti- kuin ulkomaiseltakin yritykseltä paljon erityisosaamista ja kokonaisuuksien hallintaa mm. verolainsäädännön ja eri työskentelymaiden verosopimusten osalta.
-
Yritysverotus ja yrityksen verosuunnittelu
Miten yrityskauppa tai sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa verotehokkaasti? Voiko yrityksen verosuunnittelu auttaa verorasituksen pienentämisessä?
-
Arvonlisäverotus
Palvelemme yritystänne niin arvonlisäverokysymyksissä kuin muissakin välillisen verotuksen kysymyksissä, kuten tulli-, autovero- ja vakuutusmaksuverokysymyksissä.
-
Palkkahallinto
Tarjoamme laadukkaita palkkahallinnon palveluratkaisuja niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille yrityksille.
-
Kirjanpito
Tarjoamme laadukkaita kirjanpitopalveluita niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille ja yhtiömuodoltaan erilaisille yrityksille.
-
Sisäinen tarkastus
Laadukas sisäinen tarkastus auttaa johtoa paitsi riskinhallinnassa, myös prosessien tehostamisessa ja liiketoimintastrategioiden menestyksekkäässä läpiviennissä.
-
Forensic -palvelut
Väärinkäytökset ja riita-asiat
-
Asiantuntijalausunnot
Kokeneet asiantuntijamme ovat tarjonneet asiantuntemustamme oikeudenkäynneissä, riita-asioiden selvittelyissä ja toimineet asiantuntijatodistajina oikeudessa.
-
Health Check
Haluamme olla tukenasi liiketoimintasi kehityksessä. Health Check -tarkastuksessa käymme läpi eri palveluihin erikoistuneiden asiantuntijoidemme kanssa yrityksesi tämänhetkisen riskienhallinnan tilan, kartoitamme potentiaalisia riskejä ja annamme toimintasuosituksia riskien hallintaan.
-
Kestävyysraportointi ja sen varmentaminen
Kestävän kehityksen raportointiin kohdistuvat vaatimukset ovat lisääntyneet, ja yhä useammat yritykset viestivät kestävyydestään vuosiraportointinsa yhteydessä. Autamme sinua vastaamaan tuoreimman lainsäädännön vaatimuksiin.
-
Vastuullisuus- ja kestävyysneuvonta
Kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan suunnitelma. Tarjoamme neuvontaa kestävyystyön ohjauksessa auttaen yritystäsi asettamaan selkeät tavoitteet sekä tunnistamaan ympäristö-, sidosryhmäriskejä.
-
Projektinhallintapalvelut
Digitaalisella aikakaudella projektinhallinnalla on keskeinen rooli menestyksen edistämisessä.
-
Kyberturvallisuus
Kun meillä on yhdessä selkeä näkemys prosesseista, voimme suunnitella tietoturvakehyksen, joka on linjassa yrityksesi tavoitteiden kanssa.
-
Uratarina Satu Peltonen
"Grant Thorntonilla on mielestäni loistavat mahdollisuudet uralla etenemiseen: kaikki riippuu omasta halusta ja innokkuudestasi. " Satu Peltonen, KHT, Partner
-
Uratarina Inari Kanninen
Uratarina Inari Kanninen - Financial Specialist
-
Uratarina Ville Kiviluoto
Uratarina Ville Kiviluoto
-
Uratarina Mona af Forselles
Uratarina Mona af Forselles
-
Uratarina Joakim Jousisto
Uratarina Joakim Jousisto
-
Uratarina Heidi Kuhmonen
Uratarina Heidi Kuhmonen
-
Uratarina Vera Wasström
Uratarina Vera Wasström
-
Uratarina Väinö Mettiäinen
Tilintarkastus nähdään usein ulkopuolelta katsottuna varsin mystisenä, mutta kuitenkin perinteisenä ammattina – kaikki tietävät mitä tilintarkastaja tekee mutta silti kukaan ei tiedä. Näissä mielikuvissa toimistohuoneen keväisiä mappijonoja pitempiä ovatkin vain päivittäiset tehtävälistat ja kahvikuppien
Pohjimmiltaan koko agendassa on kyse oikeastaan vain siitä, että oltaisiin korostetusti reiluja tälle pallolle, jolla elämme sekä toisillemme ja kaikelle elolliselle täällä. Tähän mennessä tehtyyn verraten, korjausvaraa selvästikin on. Muussa tapauksessa tällaista kansanjoukkojen ja YK:n ajamaa hanketta ei olisi tarvinnut edes aloittaa.
Kestävälle tekemiselle on vuosien varrella noussut niin suuri markkinakysyntä ja poliittinen paine, ettei lainsäätäjälläkään enää ole ollut varaa jäädä kehityksestä jälkeen. Eurooppalaisessa unionissamme, sekä erikseen kansallisesti, on direktiivien, lakien ja standardien asettajat ja säätäjät pidetty aiheen ympäriltä viime vuosina todella kiireisinä.
Valistunut arvaukseni on, että pk-sektorilla toimivat yritykset joutuvat kasvavassa määrin pohtimaan omaa suhtautumistaan asiaan. Selvää on, että kestävän tekemisen suunnittelusta, mittaamisesta ja sanoittamisesta aiheutuu kustannuksia. Ajoituksen kohdentaminen on todella haasteellista epävarmuudessa siitä, milloin markkinakysyntä eri suunnista on niin kova, ettei ole oman toiminnan jatkuvuutensa suhteen vaihtoehtona olla pois tästä ”kestävyysjunasta”. Oma kestävä tekeminen ja siitä viestiminen resonoi asiakkaisiin, henkilöstöön, nykyisiin, tuleviin sekä kaikkiin muihinkin sidosryhmiin suuruusluokalla, jota on mahdotonta tässä vaiheessa ennustaa.
Vastuullisuusvaatimuksia lainsäädännöstä ja asiakkailta
Voimaan saatettu CSRD (Corporate Social Responsibility Directive) edellyttää suurimpien yhtiöidemme olevan riittävällä tasolla selvillä toimitusketjujensa kestävästä toiminnasta. Tämä on johtanut siihen, että pk-sektorin yhtiöt tulevat saamaan säännöllisin väliajoin vastatakseen kasvavan määrän kysymyksiä listattuna näiltä suuremmilta toimijoilta. Kokonaisvaltainen vastausvalmius näihin ”kysymyspatteristoihin” voi vaihdella kentässä paljonkin. Lisäksi esimerkiksi Saksassa saatettiin tämän vuoden alusta voimaan ”Supply Chain Act” ja lienee annettua, että tuon tyyppinen kehitys Euroopassa ja muuallakin tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa.
Eräänkin suuremman yhtiön omistajan ja johtajan olen kuullut toteavan jo julkisesti, että ”olemme jo ajassa, jolloin toimittajia ja alihankkijoita joudutaan valitsemaan sen perusteella, kuinka kestävästi he todennetusti toimivat”. Tuo on kova väittämä, kun ajatellaan, kuinka suuren muutoksen tähän sovellettavaksi hyväksytty CSRD tulee pelikentällä aiheuttamaan. Odotan siis suurella mielenkiinnolla sitä muutosta, joka operatiivisessa toiminnassa ja raportointikentässä väistämättä tapahtuu nyt ja lähivuosina. Vaikka on ollut havaittua, että oppilaitokset ovat jo alkaneet vastaamaan tähän osaajien tarpeeseen ottamalla vastuullisuuden mukaan osaksi koulutusohjelmiaan jo hyvän aikaa sitten, voi olla, että osaavista tekijöistä, tulee olemaan pulaa vielä jonkin aikaa.