-
Lakisääteinen tilintarkastus
Lakisääteisen tilintarkastuksen keskeisin tehtävä on varmentaa, että yrityksen tilinpäätöksessä esitetty taloudellinen informaatio on paikkansapitävää ja linjassa lainsäädännön kanssa.
-
IT-tarkastus ja muut varmennuspalvelut
Tarjoamme korkeatasoista IT-tarkastusta, sekä hoidamme muut varmennustoimeksiannot, kuten TEKES -tilitysten tarkastukset.
-
IFRS-palvelut
Yhteistyössä kansainvälisen verkostomme kanssa voimme tarjota käyttöösi laajaa IFRS ja US GAAP-osaamista.
-
Transaction advisory services
Ostajan due diligence -selvitys antaa kattavan kuvan järjestelyn kohteena olevan yrityksen taloudellisesta tilasta, vähentäen epäonnistuneen yrityskaupan riskiä. Vendor due diligence -selvitys tarjoaa itsenäisen näkemyksen liiketoiminnasta sekä myyjälle että ostajalle, edesauttaen myyntiprosessin sujuvuutta.
-
Arvonmäärityspalvelut
Arvonmääritys tarjoaa itsenäisen/riippumattoman näkemyksen yhtiön tai muun omaisuuserän arvosta. Arvonmäärityksen käyttökohteet ovat laajoja ja arvonmääritysten tarve lisääntyy jatkuvasti taloudellisen raportoinnin vaatimusten kasvaessa.
-
Corporate finance
Toimimme eri kokoisten yritysten neuvonantajana, oli kyseessä omistajien strateginen neuvonanto, yrityksen tai sen osan myynti tai osto, MBO/MBI -järjestely tai rahoituksen hankkiminen.
-
Kansainvälinen verotus
Kansainväliset tilanteet ovat Grant Thornton - ketjun erityinen vahvuus. Meitä on yli 68 000 työntekijää 138 maassa, joten asiantuntemuksemme kansainvälisen verotuksen saralla on kattava.
-
Siirtohinnoittelu
Maailmanlaajuisen kaupankäynnin kasvaessa siirtohinnoittelusta on tulossa yhä merkittävämpi verokysymys kansainvälisissä yrityksissä.
-
Henkilöverotus ja ennakkoperintä
Työmarkkinoihin ja palkkaukseen liittyvät verokysymykset vaativat niin koti- kuin ulkomaiseltakin yritykseltä paljon erityisosaamista ja kokonaisuuksien hallintaa mm. verolainsäädännön ja eri työskentelymaiden verosopimusten osalta.
-
Yritysverotus ja yrityksen verosuunnittelu
Miten yrityskauppa tai sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa verotehokkaasti? Voiko yrityksen verosuunnittelu auttaa verorasituksen pienentämisessä?
-
Arvonlisäverotus
Palvelemme yritystänne niin arvonlisäverokysymyksissä kuin muissakin välillisen verotuksen kysymyksissä, kuten tulli-, autovero- ja vakuutusmaksuverokysymyksissä.
-
Palkkahallinto
Tarjoamme laadukkaita palkkahallinnon palveluratkaisuja niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille yrityksille.
-
Kirjanpito
Tarjoamme laadukkaita kirjanpitopalveluita niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille ja yhtiömuodoltaan erilaisille yrityksille.
-
Sisäinen tarkastus
Laadukas sisäinen tarkastus auttaa johtoa paitsi riskinhallinnassa, myös prosessien tehostamisessa ja liiketoimintastrategioiden menestyksekkäässä läpiviennissä.
-
Forensic -palvelut
Väärinkäytökset ja riita-asiat
-
Asiantuntijalausunnot
Kokeneet asiantuntijamme ovat tarjonneet asiantuntemustamme oikeudenkäynneissä, riita-asioiden selvittelyissä ja toimineet asiantuntijatodistajina oikeudessa.
-
Health Check
Haluamme olla tukenasi liiketoimintasi kehityksessä. Health Check -tarkastuksessa käymme läpi eri palveluihin erikoistuneiden asiantuntijoidemme kanssa yrityksesi tämänhetkisen riskienhallinnan tilan, kartoitamme potentiaalisia riskejä ja annamme toimintasuosituksia riskien hallintaan.
-
Kestävyysraportointi ja sen varmentaminen
Kestävän kehityksen raportointiin kohdistuvat vaatimukset ovat lisääntyneet, ja yhä useammat yritykset viestivät kestävyydestään vuosiraportointinsa yhteydessä. Autamme sinua vastaamaan tuoreimman lainsäädännön vaatimuksiin.
-
Vastuullisuus- ja kestävyysneuvonta
Kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan suunnitelma. Tarjoamme neuvontaa kestävyystyön ohjauksessa auttaen yritystäsi asettamaan selkeät tavoitteet sekä tunnistamaan ympäristö-, sidosryhmäriskejä.
-
Projektinhallintapalvelut
Digitaalisella aikakaudella projektinhallinnalla on keskeinen rooli menestyksen edistämisessä.
-
Kyberturvallisuus
Kun meillä on yhdessä selkeä näkemys prosesseista, voimme suunnitella tietoturvakehyksen, joka on linjassa yrityksesi tavoitteiden kanssa.
-
Uratarina Satu Peltonen
"Grant Thorntonilla on mielestäni loistavat mahdollisuudet uralla etenemiseen: kaikki riippuu omasta halusta ja innokkuudestasi. " Satu Peltonen, KHT, Partner
-
Uratarina Inari Kanninen
Uratarina Inari Kanninen - Financial Specialist
-
Uratarina Ville Kiviluoto
Uratarina Ville Kiviluoto
-
Uratarina Mona af Forselles
Uratarina Mona af Forselles
-
Uratarina Joakim Jousisto
Uratarina Joakim Jousisto
-
Uratarina Heidi Kuhmonen
Uratarina Heidi Kuhmonen
-
Uratarina Vera Wasström
Uratarina Vera Wasström
-
Uratarina Väinö Mettiäinen
Tilintarkastus nähdään usein ulkopuolelta katsottuna varsin mystisenä, mutta kuitenkin perinteisenä ammattina – kaikki tietävät mitä tilintarkastaja tekee mutta silti kukaan ei tiedä. Näissä mielikuvissa toimistohuoneen keväisiä mappijonoja pitempiä ovatkin vain päivittäiset tehtävälistat ja kahvikuppien
Globaali minimivero
Minimivero koskee suuryrityksiä (liikevaihto >750meur) ja sääntelyn tavoitteena on, että isot konsernit maksavat voitoistaan veroa vähintään 15 %. Kaikki voivat varmasti yhtyä siihen, että minimiveroon liittyvä sääntely on kaikkinensa hyvin monimutkaista ja teknistä.
Käytännössä minimiverosääntelyn voi tiivistää seuraavaan viiteen vaiheeseen:
1) Onko yritys minimiverosääntelyn piirissä?
2-3) Mikäli yritys on minimiverosääntelyn piirissä, seuraavana vaiheena on määrittää eri lainkäyttöalueella sijaitsevien yksikköjen oikaistu tulos/tappio sekä vastaavat verot (allokointi)
4) Minimiverosääntelyn mukaisen veroasteen laskeminen
5) Mahdollisen täydennysveron maksaminen ja siihen liittyvät raportointivelvollisuudet
Pääsimme myös kuulemaan UK:n kollegoiden ensivaiheen kokemuksia minimiverosäännösten soveltamisesta. Mieleen jäi ennen kaikkea se, että minimiverovelvoitteiden implementoiminen on sääntelyn piiriin kuuluvissa yrityksissä kaikkinensa hyvin haastava prosessi, joka vaatii asiantuntemusta monelta eri alalta ja yksiköstä. Implementoinnin onnistumisen kannalta etenkin yrityksen sisäisen siirtohinnoittelun tarkkuutta ja ajantasaisuutta korostettiin.
Opimme myös, että ns. olettamasäännösten (Safe Harbour test) soveltaminen voi monestikin johtaa yllättäviin lopputuloksiin. Haasteena nähtiin muun muassa sääntelyn hidas voimaansaattaminen varsinkin suurilla lainkäyttöalueilla. Alustavasti vaikuttaa kuitenkin siltä, että varsinaisen täydennysveron määrä jää varsin maltilliseksi etenkin suhteutettuna yrityksille sääntelystä aiheutuvan hallinnollisen kustannuksen määrään.
Uutta sääntelyä EU:sta
Keskustelimme myös Euroopan komission HOT-direktiiviehdotuksesta (Head Office Tax System), joka mahdollisesti yksinkertaistaisi sellaisten yhtiöiden raportointivelvollisuuksia, jotka operoivat EU-alueella kiinteiden toimipaikkojen kautta. Järjestely olisi tarkoitettu nimenomaan pienille ja keskisuurille yrityksille. Parhaimmillaan se madaltaisi hallinnollisia kustannuksia ja voisi yksinkertaistaa kansainvälisen liiketoiminnan harjoittamista tarjoamalla mahdollisuuden veroilmoittamiseen pääliikkeen sijaintimaan kautta.
Lisäksi kävimme keskustelua muun muassa seuraavista komission direktiiviehdotuksista:
- DEBRA (oman pääoman ehtoisen rahoituksen aseman parantaminen suhteessa vieraaseen pääomaan)
- SAFE (verosuunnittelua ja -neuvontaa tarjoavien toimijoiden valvonnan kiristäminen)
- BEFIT (yritysverojärjestelmän harmonisoinnin kehittäminen EU-jäsenvaltioissa)
Oletko jo kuullut näistä?
Harjoittaako yrityksesi kansainvälistä liiketoimintaa tai suunnitteletteko laajentamista ulkomaille? Grant Thorntonilla teemme sujuvasti yhteistyötä eri maiden välillä ja meillä on yli 150 veroasiantuntijaa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Etsimme jokaiselle asiakkaalle aina heidän tarpeisiinsa parhaiten sopivan tiimin sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Ota yhteyttä niin kerromme lisää!