-
Lakisääteinen tilintarkastus
Lakisääteisen tilintarkastuksen keskeisin tehtävä on varmentaa, että yrityksen tilinpäätöksessä esitetty taloudellinen informaatio on paikkansapitävää ja linjassa lainsäädännön kanssa.
-
IT-tarkastus ja muut varmennuspalvelut
Tarjoamme korkeatasoista IT-tarkastusta, sekä hoidamme muut varmennustoimeksiannot, kuten TEKES -tilitysten tarkastukset.
-
IFRS-palvelut
Yhteistyössä kansainvälisen verkostomme kanssa voimme tarjota käyttöösi laajaa IFRS ja US GAAP-osaamista.
-
Transaction advisory services
Ostajan due diligence -selvitys antaa kattavan kuvan järjestelyn kohteena olevan yrityksen taloudellisesta tilasta, vähentäen epäonnistuneen yrityskaupan riskiä. Vendor due diligence -selvitys tarjoaa itsenäisen näkemyksen liiketoiminnasta sekä myyjälle että ostajalle, edesauttaen myyntiprosessin sujuvuutta.
-
Arvonmäärityspalvelut
Arvonmääritys tarjoaa itsenäisen/riippumattoman näkemyksen yhtiön tai muun omaisuuserän arvosta. Arvonmäärityksen käyttökohteet ovat laajoja ja arvonmääritysten tarve lisääntyy jatkuvasti taloudellisen raportoinnin vaatimusten kasvaessa.
-
Corporate finance
Toimimme eri kokoisten yritysten neuvonantajana, oli kyseessä omistajien strateginen neuvonanto, yrityksen tai sen osan myynti tai osto, MBO/MBI -järjestely tai rahoituksen hankkiminen.
-
Kansainvälinen verotus
Kansainväliset tilanteet ovat Grant Thornton - ketjun erityinen vahvuus. Meitä on yli 68 000 työntekijää 138 maassa, joten asiantuntemuksemme kansainvälisen verotuksen saralla on kattava.
-
Siirtohinnoittelu
Maailmanlaajuisen kaupankäynnin kasvaessa siirtohinnoittelusta on tulossa yhä merkittävämpi verokysymys kansainvälisissä yrityksissä.
-
Henkilöverotus ja ennakkoperintä
Työmarkkinoihin ja palkkaukseen liittyvät verokysymykset vaativat niin koti- kuin ulkomaiseltakin yritykseltä paljon erityisosaamista ja kokonaisuuksien hallintaa mm. verolainsäädännön ja eri työskentelymaiden verosopimusten osalta.
-
Yritysverotus ja yrityksen verosuunnittelu
Miten yrityskauppa tai sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa verotehokkaasti? Voiko yrityksen verosuunnittelu auttaa verorasituksen pienentämisessä?
-
Arvonlisäverotus
Palvelemme yritystänne niin arvonlisäverokysymyksissä kuin muissakin välillisen verotuksen kysymyksissä, kuten tulli-, autovero- ja vakuutusmaksuverokysymyksissä.
-
Palkkahallinto
Tarjoamme laadukkaita palkkahallinnon palveluratkaisuja niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille yrityksille.
-
Kirjanpito
Tarjoamme laadukkaita kirjanpitopalveluita niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille ja yhtiömuodoltaan erilaisille yrityksille.
-
Sisäinen tarkastus
Laadukas sisäinen tarkastus auttaa johtoa paitsi riskinhallinnassa, myös prosessien tehostamisessa ja liiketoimintastrategioiden menestyksekkäässä läpiviennissä.
-
Forensic -palvelut
Väärinkäytökset ja riita-asiat
-
Asiantuntijalausunnot
Kokeneet asiantuntijamme ovat tarjonneet asiantuntemustamme oikeudenkäynneissä, riita-asioiden selvittelyissä ja toimineet asiantuntijatodistajina oikeudessa.
-
Health Check
Haluamme olla tukenasi liiketoimintasi kehityksessä. Health Check -tarkastuksessa käymme läpi eri palveluihin erikoistuneiden asiantuntijoidemme kanssa yrityksesi tämänhetkisen riskienhallinnan tilan, kartoitamme potentiaalisia riskejä ja annamme toimintasuosituksia riskien hallintaan.
-
Kestävyysraportointi ja sen varmentaminen
Kestävän kehityksen raportointiin kohdistuvat vaatimukset ovat lisääntyneet, ja yhä useammat yritykset viestivät kestävyydestään vuosiraportointinsa yhteydessä. Autamme sinua vastaamaan tuoreimman lainsäädännön vaatimuksiin.
-
Vastuullisuus- ja kestävyysneuvonta
Kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan suunnitelma. Tarjoamme neuvontaa kestävyystyön ohjauksessa auttaen yritystäsi asettamaan selkeät tavoitteet sekä tunnistamaan ympäristö-, sidosryhmäriskejä.
-
Projektinhallintapalvelut
Digitaalisella aikakaudella projektinhallinnalla on keskeinen rooli menestyksen edistämisessä.
-
Kyberturvallisuus
Kun meillä on yhdessä selkeä näkemys prosesseista, voimme suunnitella tietoturvakehyksen, joka on linjassa yrityksesi tavoitteiden kanssa.
-
Uratarina Satu Peltonen
"Grant Thorntonilla on mielestäni loistavat mahdollisuudet uralla etenemiseen: kaikki riippuu omasta halusta ja innokkuudestasi. " Satu Peltonen, KHT, Partner
-
Uratarina Inari Kanninen
Uratarina Inari Kanninen - Financial Specialist
-
Uratarina Ville Kiviluoto
Uratarina Ville Kiviluoto
-
Uratarina Mona af Forselles
Uratarina Mona af Forselles
-
Uratarina Joakim Jousisto
Uratarina Joakim Jousisto
-
Uratarina Heidi Kuhmonen
Uratarina Heidi Kuhmonen
-
Uratarina Vera Wasström
Uratarina Vera Wasström
-
Uratarina Väinö Mettiäinen
Tilintarkastus nähdään usein ulkopuolelta katsottuna varsin mystisenä, mutta kuitenkin perinteisenä ammattina – kaikki tietävät mitä tilintarkastaja tekee mutta silti kukaan ei tiedä. Näissä mielikuvissa toimistohuoneen keväisiä mappijonoja pitempiä ovatkin vain päivittäiset tehtävälistat ja kahvikuppien
Grant Thorntonin vuosittaisen tutkimuksen mukaan globaali talousluottamus on nousussa vuoden 2017 alkaessa. Sekä Euroopassa, Yhdysvalloissa että Kiinassa näkyy merkittävä nousu. Suomessa yritysten positiivinen usko tulevaan nousi tutkimushistorian korkeimmaksi ja Suomi siten Euroalueen kolmanneksi optimistisimmaksi taloudeksi ohittaen Saksan ja Ruotsin.
Grant Thorntonin International Business Report (IBR) –tutkimuksessa tutkitaan yritysten odotuksia tulevalle vuodelle. Tutkimuksessa tutkitaan myös yritysten näkemyksiä kasvun esteistä ja konkreettisia toimintasuunnitelmia liiketoiminnan kehittämisessä. Juuri julkistetun uusimman tutkimuksen tulokset kertovat, että vuoden 2016 jälkipuoliskolla yritysten usko tulevaan on noussut merkittävästi.
– Globaalin optimismin takana on varmastikin brexitin ja Yhdysvaltain presidentinvaalien epävarmuuden päättyminen vihdoin. Vaikka joitakin epävarmuustekijöitä on vielä jäljellä, suuntaavat yritykset katseet nyt tulevaisuuteen ja oman toimintansa kehittämiseen. Tämä näkyy yritysten positiivisissa odotuksissa tulosta, myyntihintoja ja kannattavuutta kohtaan, kertoo Grant Thornton Finlandin hallituksen puheenjohtaja Joakim Rehn.
Globaaleissa tuloksissa huomionarvoista on myös selkeä jako kahteen: optimistiseen länsimaailmaan ja Kiinaan sekä pessimistiseen muuhun Aasiaan ja Etelä-Amerikkaan. Venäjällä yritykset ovat tutkimushistorian (vuodesta 2003) pessimistisimpiä odotuksissaan.
Suomalaisyritysten optimismi uuteen ennätykseen
Tutkimuksessa nousi esiin, että suomalaisyritysten odotukset ovat loikanneet aivan uudelle tasolle vuoden 2016 aikana. Suomessa yritysten usko tulevaan on EU-alueen kolmanneksi korkein Maltan ja Alankomaiden jälkeen ja korkeampi ennen seuraavina tulevia Saksaa ja Ruotsia.
Suomalaisyritysten optimistisuus talouden tulevaisuuteen eri vuosina:
vuosi |
2016 |
2015 |
2014 |
2013 |
2012 |
2011 |
2010 |
2009 |
vertailuluku |
+43 |
-4 |
-56 |
-23 |
-17 |
+1 |
-10 |
-40 |
– Vuoden 2016 jälkipuoliskolla nähdään tuloksissa merkittävä nousu. Koko vuoden vertailuluku +43 kalpenee 2016 viimeisen neljänneksen luvun +62 rinnalla. Jo tämän tason pitäminen vuonna 2017 kertoisi erittäin merkittävästä asenneilmaston muutoksesta, puhumattakaan jos optimismi vielä nousee tästä, Rehn sanoo.
Vertailtaessa Ruotsiin, suomalaisyritykset odottavat panostavansa enemmän tutkimukseen ja tuotekehitykseen kuin uuden liiketoiminnan kehittämiseen tai henkilöstön palkkaamiseen. Toisaalta pula osaavasta työvoimasta on tehnyt muutaman vuoden jälkeen paluun suomalaisyritysten tulevaisuuden uhkakuviin. Suomalaisyritysten uhkakuvista merkittävin on edelleen silti taloudellinen epävarmuus, mutta sitä uhkana pitävien yritysten määrä on kääntynyt reippaaseen laskuun. Kehitystoimet suomalaisyrityksissä suunnataan erityisesti myyntitoiminnan kehittämiseen ja uusien tuotteiden tai palveluiden lanseeraamiseen.
Lisätietoja
Joakim Rehn, hallituksen puheenjohtaja
P : 0400 443 055
Linda Dettmann, viestintäpäällikkö
P : (09) 5123 3341, 040 530 8377
Grant Thornton -raportti (IBR) on kansainvälinen tutkimus, jossa selvitetään vuosittain yli 10 000 yrityksen näkemyksiä ja odotuksia 37 maasta. Tutkimuksessa hyödynnetään useimpien eurooppalaisten osallistujien trenditietoja 23 vuoden ajalta ja Euroopan ulkopuolisissa talouksissa 12 vuoden ajalta. IBR-tutkimukseen osallistuvat sekä pörssiyhtiöt että yksityisomistuksessa olevat yhtiöt. Tutkimusta varten haastateltiin 2 600 toimitusjohtajaa, hallitusten puheenjohtajaa ja muuta johtotason henkilöä kaikilta teollisuudenaloilta. Talousluottamusta osoittava suhdeluku lasketaan vähentämällä seuraavien 12 kuukauden aikana liiketoimintamahdollisuuksiinsa kielteisesti suhtautuvien osuus niihin myönteisesti suhtautuvien osuudesta.