-
Lakisääteinen tilintarkastus
Lakisääteisen tilintarkastuksen keskeisin tehtävä on varmentaa, että yrityksen tilinpäätöksessä esitetty taloudellinen informaatio on paikkansapitävää ja linjassa lainsäädännön kanssa.
-
IT-tarkastus ja muut varmennuspalvelut
Tarjoamme korkeatasoista IT-tarkastusta, sekä hoidamme muut varmennustoimeksiannot, kuten TEKES -tilitysten tarkastukset.
-
IFRS-palvelut
Yhteistyössä kansainvälisen verkostomme kanssa voimme tarjota käyttöösi laajaa IFRS ja US GAAP-osaamista.
-
Transaction advisory services
Ostajan due diligence -selvitys antaa kattavan kuvan järjestelyn kohteena olevan yrityksen taloudellisesta tilasta, vähentäen epäonnistuneen yrityskaupan riskiä. Vendor due diligence -selvitys tarjoaa itsenäisen näkemyksen liiketoiminnasta sekä myyjälle että ostajalle, edesauttaen myyntiprosessin sujuvuutta.
-
Arvonmäärityspalvelut
Arvonmääritys tarjoaa itsenäisen/riippumattoman näkemyksen yhtiön tai muun omaisuuserän arvosta. Arvonmäärityksen käyttökohteet ovat laajoja ja arvonmääritysten tarve lisääntyy jatkuvasti taloudellisen raportoinnin vaatimusten kasvaessa.
-
Corporate finance
Toimimme eri kokoisten yritysten neuvonantajana, oli kyseessä omistajien strateginen neuvonanto, yrityksen tai sen osan myynti tai osto, MBO/MBI -järjestely tai rahoituksen hankkiminen.
-
Kansainvälinen verotus
Kansainväliset tilanteet ovat Grant Thornton - ketjun erityinen vahvuus. Meitä on yli 68 000 työntekijää 138 maassa, joten asiantuntemuksemme kansainvälisen verotuksen saralla on kattava.
-
Siirtohinnoittelu
Maailmanlaajuisen kaupankäynnin kasvaessa siirtohinnoittelusta on tulossa yhä merkittävämpi verokysymys kansainvälisissä yrityksissä.
-
Henkilöverotus ja ennakkoperintä
Työmarkkinoihin ja palkkaukseen liittyvät verokysymykset vaativat niin koti- kuin ulkomaiseltakin yritykseltä paljon erityisosaamista ja kokonaisuuksien hallintaa mm. verolainsäädännön ja eri työskentelymaiden verosopimusten osalta.
-
Yritysverotus ja yrityksen verosuunnittelu
Miten yrityskauppa tai sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa verotehokkaasti? Voiko yrityksen verosuunnittelu auttaa verorasituksen pienentämisessä?
-
Arvonlisäverotus
Palvelemme yritystänne niin arvonlisäverokysymyksissä kuin muissakin välillisen verotuksen kysymyksissä, kuten tulli-, autovero- ja vakuutusmaksuverokysymyksissä.
-
Palkkahallinto
Tarjoamme laadukkaita palkkahallinnon palveluratkaisuja niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille yrityksille.
-
Kirjanpito
Tarjoamme laadukkaita kirjanpitopalveluita niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille ja yhtiömuodoltaan erilaisille yrityksille.
-
Sisäinen tarkastus
Laadukas sisäinen tarkastus auttaa johtoa paitsi riskinhallinnassa, myös prosessien tehostamisessa ja liiketoimintastrategioiden menestyksekkäässä läpiviennissä.
-
Forensic -palvelut
Väärinkäytökset ja riita-asiat
-
Asiantuntijalausunnot
Kokeneet asiantuntijamme ovat tarjonneet asiantuntemustamme oikeudenkäynneissä, riita-asioiden selvittelyissä ja toimineet asiantuntijatodistajina oikeudessa.
-
Health Check
Haluamme olla tukenasi liiketoimintasi kehityksessä. Health Check -tarkastuksessa käymme läpi eri palveluihin erikoistuneiden asiantuntijoidemme kanssa yrityksesi tämänhetkisen riskienhallinnan tilan, kartoitamme potentiaalisia riskejä ja annamme toimintasuosituksia riskien hallintaan.
-
Kestävyysraportointi ja sen varmentaminen
Kestävän kehityksen raportointiin kohdistuvat vaatimukset ovat lisääntyneet, ja yhä useammat yritykset viestivät kestävyydestään vuosiraportointinsa yhteydessä. Autamme sinua vastaamaan tuoreimman lainsäädännön vaatimuksiin.
-
Vastuullisuus- ja kestävyysneuvonta
Kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan suunnitelma. Tarjoamme neuvontaa kestävyystyön ohjauksessa auttaen yritystäsi asettamaan selkeät tavoitteet sekä tunnistamaan ympäristö-, sidosryhmäriskejä.
-
Projektinhallintapalvelut
Digitaalisella aikakaudella projektinhallinnalla on keskeinen rooli menestyksen edistämisessä.
-
Kyberturvallisuus
Kun meillä on yhdessä selkeä näkemys prosesseista, voimme suunnitella tietoturvakehyksen, joka on linjassa yrityksesi tavoitteiden kanssa.
-
Uratarina Satu Peltonen
"Grant Thorntonilla on mielestäni loistavat mahdollisuudet uralla etenemiseen: kaikki riippuu omasta halusta ja innokkuudestasi. " Satu Peltonen, KHT, Partner
-
Uratarina Inari Kanninen
Uratarina Inari Kanninen - Financial Specialist
-
Uratarina Ville Kiviluoto
Uratarina Ville Kiviluoto
-
Uratarina Mona af Forselles
Uratarina Mona af Forselles
-
Uratarina Joakim Jousisto
Uratarina Joakim Jousisto
-
Uratarina Heidi Kuhmonen
Uratarina Heidi Kuhmonen
-
Uratarina Vera Wasström
Uratarina Vera Wasström
-
Uratarina Väinö Mettiäinen
Tilintarkastus nähdään usein ulkopuolelta katsottuna varsin mystisenä, mutta kuitenkin perinteisenä ammattina – kaikki tietävät mitä tilintarkastaja tekee mutta silti kukaan ei tiedä. Näissä mielikuvissa toimistohuoneen keväisiä mappijonoja pitempiä ovatkin vain päivittäiset tehtävälistat ja kahvikuppien
Yritystalouden asiantuntijan Grant Thorntonin uusi eurooppalainen tutkimus kertoo euroalueen yritysten haluavan yhtenäisen yritysveron Eurooppaan. Tutkimus kertoo yritysten myös luottavan euroon valuuttana ja toivovan lisää taloudellista integraatiota. Suomalaisyritykset poikkeavat kuitenkin valtavirrasta: integraation lisääminen ei saa kannatusta, vaan esimerkiksi yritysverosta haluttaisiin päättää kansallisesti. Tuki yhteisvaluutalle kuitenkin on suurta suomalaisyritystenkin parissa.
Grant Thorntonin vuosittainen Future of Europe-tutkimus luotaa eurooppalaisten yritysten tulevaisuuden näkemyksiä ja käsityksiä eurooppalaisesta liiketoimintaympäristöstä. Tämän vuoden tutkimuksen päätuloksena voidaan pitää merkittävää tukea yritysveron yhtenäistämiselle Euroopassa: 53 prosenttia euroalueen maiden yrityksistä haluaisi yhtenäisen yritysveron.
Maakohtaiset erot olivat kuitenkin huomattavia. Siinä missä italialaisista yrityksistä 70 prosenttia kannatti yhtenäistä yritysveroa, vain 6 prosenttia irlantilaisista yrityksistä kannatti sitä. Kannatus yhtenäiselle verolle oli korkealla myös Espanjassa, Ranskassa ja Kreikassa, vähäistä kannatus puolestaan oli Virossa, Alankomaissa ja Liettuassa.
–Voidaan yleistäen sanoa, että matalan yritysverotuksen maissa yhtenäinen vero sai vähemmän tukea, kun taas perinteisissä korkean yritysveron maissa yhtenäinen vero sai enemmän tukea. Toisaalta esimerkiksi korkean verotuksen Saksassa kannatus ei ollut kovin korkea, kommentoi tulosta Suomen Grant Thorntonin hallituksen puheenjohtaja Joakim Rehn.
Euroyritykset haluaisivat lisää taloudellista integraatiota eikä brexit enää pelota
Tutkimustuloksissa nousi myös esiin, että 62,8 prosenttia euroalueen yrityksistä haluaisi lisätä taloudellista integraatiota Euroopassa. Integraation lisäämisen kannalla ollaan erityisesti Irlannissa (78% yrityksistä haluaisi lisätä taloudellista integraatiota), Maltalla (71%), Liettuassa (68%) ja Saksassa (67%). Vähiten kannatusta taloudellisen integraation lisääminen saa Kreikassa (46%) ja Suomessa (50%). Poliittisen integraation lisääminen sai kaikissa muissa maissa paitsi Italiassa vähemmän kannatusta kuin taloudellisen integraation lisääminen.
Mielenkiintoinen muutos on tapahtunut myös suhtautumisessa brexitiin. Euroalueen yritykset eivät usko brexitin uhkaavan unionin olemassaoloa: vain 7,8 prosenttia euroalueen yrityksistä uskoo unionin hajoavan brexitin myötä, siinä missä 25,4 prosenttia ei usko brexitin aiheuttavan merkittäviä muutoksia. Viime vuonna 79 prosenttia yrityksistä uskoi brexitin tuovan negatiivisia vaikutuksia.
–Voidaan sanoa, että brexit ei enää pelota eurooppalaisia yrityksiä. Lisäksi integraation lisäämiseen suhtauduttiin yleisesti ottaen varsin myönteisesti. Poikkeuksia tästä yleiseurooppalaisesta linjasta ovat vain Suomi ja Kreikka. Toisaalta näissä ja muissakin maissa yhteisvaluutta euron kannatus on erittäin vakaa ja lähellä eurooppalaista keskiarvoa, jossa 92 prosenttia yrityksistä haluaa maansa pysyvän eurossa, Rehn sanoo.
Suomalaisyritykset poikkeavat yleiseurooppalaisesta näkemyksestä, mutta suunta on Eurooppaan
Suomalaisyritykset suhtautuvat tutkimuksen mukaan muuta Eurooppaa kriittisemmin integraation syventämiseen, mutta toisaalta asenneilmasto muuttuu eurooppalaisempaan suuntaan. Viime vuonna joka viides suomalaisyritys kannatti euroeroa, mutta tänä vuonna vain kaksi prosenttia. Integraation syventämistä vastusti viime vuonna 56 prosenttia suomalaisyrityksistä, mutta tänä vuonna vain 30 prosenttia.
–Eurokriittisyydessä koettiin suomalaisyrityksissä selvä piikki viime vuonna. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, ja vaikka suomalaisyritysten näkemys edelleen poikkeaa merkittävästi yleisestä eurooppalaisesta linjasta integraation suhteen, on esimerkiksi yhteisvaluutan vankka kannatus, 96 prosenttia, merkki suomalaisten yritysten asenteiden muutoksesta kohti yleistä eurooppalaista linjaa, Rehn sanoo.
Lisätietoja:
Joakim Rehn, hallituksen puheenjohtaja
P : 0400 443 055
S : joakim.rehn@fi.gt.com