-
Lakisääteinen tilintarkastus
Lakisääteisen tilintarkastuksen keskeisin tehtävä on varmentaa, että yrityksen tilinpäätöksessä esitetty taloudellinen informaatio on paikkansapitävää ja linjassa lainsäädännön kanssa.
-
IT-tarkastus ja muut varmennuspalvelut
Tarjoamme korkeatasoista IT-tarkastusta, sekä hoidamme muut varmennustoimeksiannot, kuten TEKES -tilitysten tarkastukset.
-
IFRS-palvelut
Yhteistyössä kansainvälisen verkostomme kanssa voimme tarjota käyttöösi laajaa IFRS ja US GAAP-osaamista.
-
Transaction advisory services
Ostajan due diligence -selvitys antaa kattavan kuvan järjestelyn kohteena olevan yrityksen taloudellisesta tilasta, vähentäen epäonnistuneen yrityskaupan riskiä. Vendor due diligence -selvitys tarjoaa itsenäisen näkemyksen liiketoiminnasta sekä myyjälle että ostajalle, edesauttaen myyntiprosessin sujuvuutta.
-
Arvonmäärityspalvelut
Arvonmääritys tarjoaa itsenäisen/riippumattoman näkemyksen yhtiön tai muun omaisuuserän arvosta. Arvonmäärityksen käyttökohteet ovat laajoja ja arvonmääritysten tarve lisääntyy jatkuvasti taloudellisen raportoinnin vaatimusten kasvaessa.
-
Corporate finance
Toimimme eri kokoisten yritysten neuvonantajana, oli kyseessä omistajien strateginen neuvonanto, yrityksen tai sen osan myynti tai osto, MBO/MBI -järjestely tai rahoituksen hankkiminen.
-
Kansainvälinen verotus
Kansainväliset tilanteet ovat Grant Thornton - ketjun erityinen vahvuus. Meitä on yli 68 000 työntekijää 138 maassa, joten asiantuntemuksemme kansainvälisen verotuksen saralla on kattava.
-
Siirtohinnoittelu
Maailmanlaajuisen kaupankäynnin kasvaessa siirtohinnoittelusta on tulossa yhä merkittävämpi verokysymys kansainvälisissä yrityksissä.
-
Henkilöverotus ja ennakkoperintä
Työmarkkinoihin ja palkkaukseen liittyvät verokysymykset vaativat niin koti- kuin ulkomaiseltakin yritykseltä paljon erityisosaamista ja kokonaisuuksien hallintaa mm. verolainsäädännön ja eri työskentelymaiden verosopimusten osalta.
-
Yritysverotus ja yrityksen verosuunnittelu
Miten yrityskauppa tai sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa verotehokkaasti? Voiko yrityksen verosuunnittelu auttaa verorasituksen pienentämisessä?
-
Arvonlisäverotus
Palvelemme yritystänne niin arvonlisäverokysymyksissä kuin muissakin välillisen verotuksen kysymyksissä, kuten tulli-, autovero- ja vakuutusmaksuverokysymyksissä.
-
Palkkahallinto
Tarjoamme laadukkaita palkkahallinnon palveluratkaisuja niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille yrityksille.
-
Kirjanpito
Tarjoamme laadukkaita kirjanpitopalveluita niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille ja yhtiömuodoltaan erilaisille yrityksille.
-
Sisäinen tarkastus
Laadukas sisäinen tarkastus auttaa johtoa paitsi riskinhallinnassa, myös prosessien tehostamisessa ja liiketoimintastrategioiden menestyksekkäässä läpiviennissä.
-
Forensic -palvelut
Väärinkäytökset ja riita-asiat
-
Asiantuntijalausunnot
Kokeneet asiantuntijamme ovat tarjonneet asiantuntemustamme oikeudenkäynneissä, riita-asioiden selvittelyissä ja toimineet asiantuntijatodistajina oikeudessa.
-
Health Check
Haluamme olla tukenasi liiketoimintasi kehityksessä. Health Check -tarkastuksessa käymme läpi eri palveluihin erikoistuneiden asiantuntijoidemme kanssa yrityksesi tämänhetkisen riskienhallinnan tilan, kartoitamme potentiaalisia riskejä ja annamme toimintasuosituksia riskien hallintaan.
-
Kestävyysraportointi ja sen varmentaminen
Kestävän kehityksen raportointiin kohdistuvat vaatimukset ovat lisääntyneet, ja yhä useammat yritykset viestivät kestävyydestään vuosiraportointinsa yhteydessä. Autamme sinua vastaamaan tuoreimman lainsäädännön vaatimuksiin.
-
Vastuullisuus- ja kestävyysneuvonta
Kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan suunnitelma. Tarjoamme neuvontaa kestävyystyön ohjauksessa auttaen yritystäsi asettamaan selkeät tavoitteet sekä tunnistamaan ympäristö-, sidosryhmäriskejä.
-
Projektinhallintapalvelut
Digitaalisella aikakaudella projektinhallinnalla on keskeinen rooli menestyksen edistämisessä.
-
Kyberturvallisuus
Kun meillä on yhdessä selkeä näkemys prosesseista, voimme suunnitella tietoturvakehyksen, joka on linjassa yrityksesi tavoitteiden kanssa.
-
Uratarina Satu Peltonen
"Grant Thorntonilla on mielestäni loistavat mahdollisuudet uralla etenemiseen: kaikki riippuu omasta halusta ja innokkuudestasi. " Satu Peltonen, KHT, Partner
-
Uratarina Inari Kanninen
Uratarina Inari Kanninen - Financial Specialist
-
Uratarina Ville Kiviluoto
Uratarina Ville Kiviluoto
-
Uratarina Mona af Forselles
Uratarina Mona af Forselles
-
Uratarina Joakim Jousisto
Uratarina Joakim Jousisto
-
Uratarina Heidi Kuhmonen
Uratarina Heidi Kuhmonen
-
Uratarina Vera Wasström
Uratarina Vera Wasström
-
Uratarina Väinö Mettiäinen
Tilintarkastus nähdään usein ulkopuolelta katsottuna varsin mystisenä, mutta kuitenkin perinteisenä ammattina – kaikki tietävät mitä tilintarkastaja tekee mutta silti kukaan ei tiedä. Näissä mielikuvissa toimistohuoneen keväisiä mappijonoja pitempiä ovatkin vain päivittäiset tehtävälistat ja kahvikuppien
Grant Thornton on tutkinut perheyhtiöitä ja tutkimuksessa on löydetty joitain yhdistäviä tekijöitä vähintään kolmatta sukupolvea toimintaansa jatkaville perheyhtiöille. Tutkimuksen perusteella havaittiin seitsemän menestystekijää.
Selkeys toimintatavoissa, kommunikaatiossa, kulttuurissa ja halu suunnata tulevaisuuteen yhdistävät kaikkia menestyneitä perheyhtiöitä. Näiden keinojen avulla toteutat onnistuneen riskienhallintastrategia perheyhtiösi liiketoiminnan tukena.
Menestyksen avaintekijät tehokkaan perheyhtiön liiketoimintaan ja riskienhallintaan
1) Luo selkeä rakenne ja toimintatavat
Menestyksekkäissä perheyhtiöissä toiminnot on strukturoitu ja kuvattu selkeästi. Menestymättömien perheyhtiöiden tapauksissa omistuksen ja johdon roolien eriyttäminen taas on ollut häilyvää. Roolien selkeyttäminen sekä arvojen ja vision viestiminen onkin tutkimuksen mukaan ollut elintärkeää. Ne ovat edellytys menestyksekkäälle sukupolvenvaihdokselle.
2) Vahvista Corporate Governance -kulttuuria
Tehokkaan hallitustyöskentelyn järjestäminen auttaa toimenkuvien selkiyttämisessä. Roolit eivät saa jäädä muodollisiksi, kuten joskus tapaa tapahtumaan. Ei ole esimerkiksi tehokasta nimetä uutta jäsentä hallituksen toiminnon täyttämiseksi, jos tosiasiallinen päätöksenteko jää kuitenkin hiljaisesti vanhalle toimijalle.
Hyvin tehty osakassopimus auttaa myös osakkeenomistajia määrittämään ja käyttämään oikeuksiaan.
”Selkeä ja tehokas hallitustyöskentely tai erillinen
neuvontatoimielin auttaa tuomaan tuoreita
näkemyksiä toimintaan yhä nopeamminmuuttuvassa maailmassa.”
3) Kommunikoi tehokkaasti
Heikko kommunikoinnin taso voi tehdä usein pienistä erimielisyyksistä suurempia konflikteja. Tunteet voivat saada tuolloin liian suuren roolin päätöksenteossa. Viestinnän, ulkoisen ja sisäisen, tärkeyttä ei siis voi korostaa liikaa!
4) Varmista johdonmukainen palkitseminen osana taloudellista suunnittelua
Taloudellinen suunnittelu on elintärkeää. Ja nyt ei puhuta vain kulubudjetin pitämisestä kurissa. Palkitsemisen ja palkkauksen tulee olla yhdenmukaisia läpi koko organisaation, riippumatta onko kyseessä perheenjäsen, tälle läheinen henkilö tai ulkopuolelta palkattu työntekijä. Jos yksittäinen työntekijä kokee kohtaavansa eriarvoisuutta, yleensä hänen panoksensa yhteisössä hiipuu.
5) Katso tulevaisuuteen: konkretisoi strateginen visio
Heikommin menestyneillä perheyrityksillä on taipumus olla kiinnostuneita enemmän tämän päivän tilanteesta, kuin tulevaisuudesta. Joillain omistajilla on havaittu olevan myös selkeä visio omissa ajatuksissaan, mutta sen saattaminen paperille ja viestiminen omaan organisaatioon ei ole onnistunut. Vaihtoehtoisen skenaarioiden läpikäynnin on havaittu olevan avuksi strategioiden läpiviemisessä.
6) Älä unohda osaamisen johtamista
Jos oman perheen sisältä löytyy kiinnostusta ja osaamista yhtiön jatkamiseen, on tehokasta valjastaa tuo osaaminen jo varhaisessa vaiheessa yhtiön toimintoihin. Vastaavasti, henkilön ohjaaminen yhtiön kriittiseen toimintoon ilman palavaa intohimoa ei usein kanna pitkälle. Vahva ja sananvaltaa omaava riippumaton hallintoelin, yhdessä hyvien neuvonantajien kanssa, auttaa tekemään oikeita valintoja oikeanlaisen lahjakkuuden valinnassa. Tämä edesauttaa menestystä yli ajan ja sukupolvien.
7) Ulkopuolinen neuvonta parantaa menestymisen todennäköisyyttä
Perheyhtiöissä voidaan käydä yhtiölle kriittisistä asioista erittäin tunnelatauksellisia keskusteluja. Riippumaton ulkopuolinen neuvonantaja voi tällöin luonnollisesti tuoda apua tilanteeseen: fasilitoida avoimempaa ja asiasta relevantimpaa keskustelua.
Perheyhtiöt menestyvät parhaiten tulevaisuuteen suuntaavalla pitkän aikavälin strategialla
Tutkimuksemme mukaan 70-90 % maailman bruttokansantuotteesta tuotetaan perheyhtiöissä. Vain 10% näistä jatkavat toimintaansa kolmannessa sukupolvessa tai sen jälkeen. Olennaista voittajana selviämisessä on olla tietoinen liiketoiminnan riskeistä mahdollisimman objektiivisesti, saattaa avaintoimintojen prosessit kuntoon, sekä mahdollisimman selkeä, pitkän aikavälin strateginen näkemys.
Autamme jo nyt useita perheyhtiöitä menestymään. Ota yhteyttä, jos haluat tietää aiheesta lisää!