-
Lakisääteinen tilintarkastus
Lakisääteisen tilintarkastuksen keskeisin tehtävä on varmentaa, että yrityksen tilinpäätöksessä esitetty taloudellinen informaatio on paikkansapitävää ja linjassa lainsäädännön kanssa.
-
IT-tarkastus ja muut varmennuspalvelut
Tarjoamme korkeatasoista IT-tarkastusta, sekä hoidamme muut varmennustoimeksiannot, kuten TEKES -tilitysten tarkastukset.
-
IFRS-palvelut
Yhteistyössä kansainvälisen verkostomme kanssa voimme tarjota käyttöösi laajaa IFRS ja US GAAP-osaamista.
-
Transaction advisory services
Ostajan due diligence -selvitys antaa kattavan kuvan järjestelyn kohteena olevan yrityksen taloudellisesta tilasta, vähentäen epäonnistuneen yrityskaupan riskiä. Vendor due diligence -selvitys tarjoaa itsenäisen näkemyksen liiketoiminnasta sekä myyjälle että ostajalle, edesauttaen myyntiprosessin sujuvuutta.
-
Arvonmäärityspalvelut
Arvonmääritys tarjoaa itsenäisen/riippumattoman näkemyksen yhtiön tai muun omaisuuserän arvosta. Arvonmäärityksen käyttökohteet ovat laajoja ja arvonmääritysten tarve lisääntyy jatkuvasti taloudellisen raportoinnin vaatimusten kasvaessa.
-
Corporate finance
Toimimme eri kokoisten yritysten neuvonantajana, oli kyseessä omistajien strateginen neuvonanto, yrityksen tai sen osan myynti tai osto, MBO/MBI -järjestely tai rahoituksen hankkiminen.
-
Kansainvälinen verotus
Kansainväliset tilanteet ovat Grant Thornton - ketjun erityinen vahvuus. Meitä on yli 68 000 työntekijää 138 maassa, joten asiantuntemuksemme kansainvälisen verotuksen saralla on kattava.
-
Siirtohinnoittelu
Maailmanlaajuisen kaupankäynnin kasvaessa siirtohinnoittelusta on tulossa yhä merkittävämpi verokysymys kansainvälisissä yrityksissä.
-
Henkilöverotus ja ennakkoperintä
Työmarkkinoihin ja palkkaukseen liittyvät verokysymykset vaativat niin koti- kuin ulkomaiseltakin yritykseltä paljon erityisosaamista ja kokonaisuuksien hallintaa mm. verolainsäädännön ja eri työskentelymaiden verosopimusten osalta.
-
Yritysverotus ja yrityksen verosuunnittelu
Miten yrityskauppa tai sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa verotehokkaasti? Voiko yrityksen verosuunnittelu auttaa verorasituksen pienentämisessä?
-
Arvonlisäverotus
Palvelemme yritystänne niin arvonlisäverokysymyksissä kuin muissakin välillisen verotuksen kysymyksissä, kuten tulli-, autovero- ja vakuutusmaksuverokysymyksissä.
-
Palkkahallinto
Tarjoamme laadukkaita palkkahallinnon palveluratkaisuja niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille yrityksille.
-
Kirjanpito
Tarjoamme laadukkaita kirjanpitopalveluita niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille ja yhtiömuodoltaan erilaisille yrityksille.
-
Sisäinen tarkastus
Laadukas sisäinen tarkastus auttaa johtoa paitsi riskinhallinnassa, myös prosessien tehostamisessa ja liiketoimintastrategioiden menestyksekkäässä läpiviennissä.
-
Forensic -palvelut
Väärinkäytökset ja riita-asiat
-
Asiantuntijalausunnot
Kokeneet asiantuntijamme ovat tarjonneet asiantuntemustamme oikeudenkäynneissä, riita-asioiden selvittelyissä ja toimineet asiantuntijatodistajina oikeudessa.
-
Health Check
Haluamme olla tukenasi liiketoimintasi kehityksessä. Health Check -tarkastuksessa käymme läpi eri palveluihin erikoistuneiden asiantuntijoidemme kanssa yrityksesi tämänhetkisen riskienhallinnan tilan, kartoitamme potentiaalisia riskejä ja annamme toimintasuosituksia riskien hallintaan.
-
Kestävyysraportointi ja sen varmentaminen
Kestävän kehityksen raportointiin kohdistuvat vaatimukset ovat lisääntyneet, ja yhä useammat yritykset viestivät kestävyydestään vuosiraportointinsa yhteydessä. Autamme sinua vastaamaan tuoreimman lainsäädännön vaatimuksiin.
-
Vastuullisuus- ja kestävyysneuvonta
Kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan suunnitelma. Tarjoamme neuvontaa kestävyystyön ohjauksessa auttaen yritystäsi asettamaan selkeät tavoitteet sekä tunnistamaan ympäristö-, sidosryhmäriskejä.
-
Projektinhallintapalvelut
Digitaalisella aikakaudella projektinhallinnalla on keskeinen rooli menestyksen edistämisessä.
-
Kyberturvallisuus
Kun meillä on yhdessä selkeä näkemys prosesseista, voimme suunnitella tietoturvakehyksen, joka on linjassa yrityksesi tavoitteiden kanssa.
-
Uratarina Satu Peltonen
"Grant Thorntonilla on mielestäni loistavat mahdollisuudet uralla etenemiseen: kaikki riippuu omasta halusta ja innokkuudestasi. " Satu Peltonen, KHT, Partner
-
Uratarina Inari Kanninen
Uratarina Inari Kanninen - Financial Specialist
-
Uratarina Ville Kiviluoto
Uratarina Ville Kiviluoto
-
Uratarina Mona af Forselles
Uratarina Mona af Forselles
-
Uratarina Joakim Jousisto
Uratarina Joakim Jousisto
-
Uratarina Heidi Kuhmonen
Uratarina Heidi Kuhmonen
-
Uratarina Vera Wasström
Uratarina Vera Wasström
-
Uratarina Väinö Mettiäinen
Tilintarkastus nähdään usein ulkopuolelta katsottuna varsin mystisenä, mutta kuitenkin perinteisenä ammattina – kaikki tietävät mitä tilintarkastaja tekee mutta silti kukaan ei tiedä. Näissä mielikuvissa toimistohuoneen keväisiä mappijonoja pitempiä ovatkin vain päivittäiset tehtävälistat ja kahvikuppien
Tilintarkastusalalla törmää väkisinkin lukuisiin lyhenteisiin ja termeihin, jotka voivat sekoittaa tottumattoman pään. IFRS, ISAAB, CSRD, NFRD ja kumppanit. Nämä kirjainyhdistelmät saattavat vaikuttaa salakieleltä, joiden tulkitsemiseen tarvitaan vähintään KHT-kirjaimet. Niin mitkä kirjaimet?
Pieni tilintarkastuksen lyhennesanastomme auttaa sinua ymmärtämään paremmin näitä kenties vähän omituiselta tuntuvia lyhenteitä, joita kohtaat tilintarkastajasi kanssa työskennellessä.
CSRD
- CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) on direktiivi, joka määrittelee yritysten velvollisuuden raportoida kestävän kehityksen näkökohdista Euroopan unionissa.
EFRAG
- EFRAG (European Financial Reporting Advisory Group) Euroopan tilinpäätösraportoinnin neuvoa-antava ryhmä, joka neuvoo Euroopan komissiota muissa kuin taloudellisesta raportointia koskevissa tilinpäätösraportointiin liittyvissä kysymyksissä.
ESEF
- ESEF (European Single Electronic Format) on Euroopan unionin standardi, joka määrittelee, miten listatut yritykset raportoivat tilinpäätöksensä digitaalisessa muodossa.
ESG
- ESG (Environmental, Social, and Governance) viittaa yritysten ympäristö-, sosiaalisiin ja hallinnollisiin vastuisiin, jotka on otettava huomioon osana kestävän kehityksen raportointia.
FAS
- FAS (Finnish Accounting Standards) tarkoittaa suomalaisia kirjanpitostandardeja, joita käytetään taloudellisten raporttien laatimiseen ja esittämiseen.
IAASB
- IAASB (International Auditing and Assurance Standards Board) laatii ja ylläpitää kansainvälisiä tilintarkastus- ja varmennusstandardeja, varmistaen niiden yhtenäisyyden ja laadun.
IFRS
- IFRS (International Financial Reporting Standards) ovat kansainväliset tilinpäätösstandardit, jotka ohjaavat yritysten taloudellisen raportoinnin käytäntöjä. EU on vuodesta 2005 alkaen edellyttänyt, että listayhtiöiden on laadittava tilinpäätöksensä IFRS standardien ja niitä koskevien tulkintojen mukaisesti.
ISA
- ISA (International Standards on Auditing) on kansainvälinen tilintarkastusstandardien kokoelma, jota käytetään ohjeistamaan ja yhdenmukaistamaan tilintarkastusprosesseja maailmanlaajuisesti.
ISQM 1
- ISQM 1 (International Standard on Quality Management 1) on kansainvälinen laadunvalvontastandardi tilintarkastusyhteisöille varmistamaan tarkastuspalveluiden laatua.
ISSA 5000
- ISSA 5000 (International Sustainability Standards of Assurance 5000) on kansainvälinen standardi kestävyysraportoinnin varmentamiseen.
ISSB
- ISSB (International Sustainability Standards Board) ovat globaalit kestävyysraportoinnin standardit, jotka ohjaavat yritysten kestävyysraportoinnin käytäntöjä samaan tapaan, kun IFRS-standardit ohjaavat taloudellista raportointia.
KHT, KRT, HT ja JHT
- KHT (Tilintarkastuksen erikoistumistutkinto, aiemmin Keskuskauppakamarin hyväksymä tilintarkastaja), KRT (rekisteröity kestävyysraportoinnin tarkastaja), HT (Tilintarkastajan perustutkinto, aiemmin Hyväksytty tilintarkastaja), JHT (Julkishallinnon tilintarkastusalan erikoistumistutkinto, aiemmin Julkishallinnon hyväksytty tilintarkastaja) ovat pätevyystunnustuksia tilintarkastusalalla toimiville ammattilaisille. Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) tilintarkastusvalvonta vastaa Suomessa järjestettävistä tilintarkastajatutkinnoista.
NFRD
- NFRD (Non-Financial Reporting Directive) edellyttää yrityksiä raportoimaan ei-taloudellisista tiedoista, kuten ympäristövaikutuksista ja sosiaalisista kysymyksistä. CSRD:tä edeltävä direktiivi käytännössä samasta aihealueesta.
PIE
- PIE (Public Interest Entity) ovat organisaatioita, joiden toiminta vaikuttaa laajemmin yhteiskuntaan, kuten listatut yritykset, pankit ja vakuutusyhtiöt.
TCFD
- TCFD (Task Force on Climate-related Financial Disclosures) on kansainvälinen työryhmä, joka antaa suosituksia ilmastonmuutokseen liittyvän taloudellisen tiedon julkistamisesta yrityksille ja organisaatioille.
Nyt, kun olet tutustunut näihin lyhenteisiin, tilintarkastuksen kielimaailma ei enää toivottavasti tunnu niin pelottavalta! Mutta jos silti tuntuu, että tarvitset apua, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin Grant Thorntonilla. Asiantuntevat ammattilaisemme ovat valmiina auttamaan sinua eteenpäin.
Uutiskirjeemme tilaajana saat käytännön vinkkejä liiketoiminnan kehittämiseen, pääset lukemaan asiantuntijoidemme näkemyksiä ajankohtaisista asioista sekä vastaanotat kutsuja maksuttomiin webinaareihimme.