-
Lakisääteinen tilintarkastus
Lakisääteisen tilintarkastuksen keskeisin tehtävä on varmentaa, että yrityksen tilinpäätöksessä esitetty taloudellinen informaatio on paikkansapitävää ja linjassa lainsäädännön kanssa.
-
IT-tarkastus ja muut varmennuspalvelut
Tarjoamme korkeatasoista IT-tarkastusta, sekä hoidamme muut varmennustoimeksiannot, kuten TEKES -tilitysten tarkastukset.
-
IFRS-palvelut
Yhteistyössä kansainvälisen verkostomme kanssa voimme tarjota käyttöösi laajaa IFRS ja US GAAP-osaamista.
-
Transaction advisory services
Ostajan due diligence -selvitys antaa kattavan kuvan järjestelyn kohteena olevan yrityksen taloudellisesta tilasta, vähentäen epäonnistuneen yrityskaupan riskiä. Vendor due diligence -selvitys tarjoaa itsenäisen näkemyksen liiketoiminnasta sekä myyjälle että ostajalle, edesauttaen myyntiprosessin sujuvuutta.
-
Arvonmäärityspalvelut
Arvonmääritys tarjoaa itsenäisen/riippumattoman näkemyksen yhtiön tai muun omaisuuserän arvosta. Arvonmäärityksen käyttökohteet ovat laajoja ja arvonmääritysten tarve lisääntyy jatkuvasti taloudellisen raportoinnin vaatimusten kasvaessa.
-
Corporate finance
Toimimme eri kokoisten yritysten neuvonantajana, oli kyseessä omistajien strateginen neuvonanto, yrityksen tai sen osan myynti tai osto, MBO/MBI -järjestely tai rahoituksen hankkiminen.
-
Kansainvälinen verotus
Kansainväliset tilanteet ovat Grant Thornton - ketjun erityinen vahvuus. Meitä on yli 68 000 työntekijää 138 maassa, joten asiantuntemuksemme kansainvälisen verotuksen saralla on kattava.
-
Siirtohinnoittelu
Maailmanlaajuisen kaupankäynnin kasvaessa siirtohinnoittelusta on tulossa yhä merkittävämpi verokysymys kansainvälisissä yrityksissä.
-
Henkilöverotus ja ennakkoperintä
Työmarkkinoihin ja palkkaukseen liittyvät verokysymykset vaativat niin koti- kuin ulkomaiseltakin yritykseltä paljon erityisosaamista ja kokonaisuuksien hallintaa mm. verolainsäädännön ja eri työskentelymaiden verosopimusten osalta.
-
Yritysverotus ja yrityksen verosuunnittelu
Miten yrityskauppa tai sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa verotehokkaasti? Voiko yrityksen verosuunnittelu auttaa verorasituksen pienentämisessä?
-
Arvonlisäverotus
Palvelemme yritystänne niin arvonlisäverokysymyksissä kuin muissakin välillisen verotuksen kysymyksissä, kuten tulli-, autovero- ja vakuutusmaksuverokysymyksissä.
-
Palkkahallinto
Tarjoamme laadukkaita palkkahallinnon palveluratkaisuja niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille yrityksille.
-
Kirjanpito
Tarjoamme laadukkaita kirjanpitopalveluita niin kotimaisille kuin kansainvälisille erikokoisille ja yhtiömuodoltaan erilaisille yrityksille.
-
Sisäinen tarkastus
Laadukas sisäinen tarkastus auttaa johtoa paitsi riskinhallinnassa, myös prosessien tehostamisessa ja liiketoimintastrategioiden menestyksekkäässä läpiviennissä.
-
Forensic -palvelut
Väärinkäytökset ja riita-asiat
-
Asiantuntijalausunnot
Kokeneet asiantuntijamme ovat tarjonneet asiantuntemustamme oikeudenkäynneissä, riita-asioiden selvittelyissä ja toimineet asiantuntijatodistajina oikeudessa.
-
Health Check
Haluamme olla tukenasi liiketoimintasi kehityksessä. Health Check -tarkastuksessa käymme läpi eri palveluihin erikoistuneiden asiantuntijoidemme kanssa yrityksesi tämänhetkisen riskienhallinnan tilan, kartoitamme potentiaalisia riskejä ja annamme toimintasuosituksia riskien hallintaan.
-
Kestävyysraportointi ja sen varmentaminen
Kestävän kehityksen raportointiin kohdistuvat vaatimukset ovat lisääntyneet, ja yhä useammat yritykset viestivät kestävyydestään vuosiraportointinsa yhteydessä. Autamme sinua vastaamaan tuoreimman lainsäädännön vaatimuksiin.
-
Vastuullisuus- ja kestävyysneuvonta
Kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan suunnitelma. Tarjoamme neuvontaa kestävyystyön ohjauksessa auttaen yritystäsi asettamaan selkeät tavoitteet sekä tunnistamaan ympäristö-, sidosryhmäriskejä.
-
Projektinhallintapalvelut
Digitaalisella aikakaudella projektinhallinnalla on keskeinen rooli menestyksen edistämisessä.
-
Kyberturvallisuus
Kun meillä on yhdessä selkeä näkemys prosesseista, voimme suunnitella tietoturvakehyksen, joka on linjassa yrityksesi tavoitteiden kanssa.
-
Uratarina Satu Peltonen
"Grant Thorntonilla on mielestäni loistavat mahdollisuudet uralla etenemiseen: kaikki riippuu omasta halusta ja innokkuudestasi. " Satu Peltonen, KHT, Partner
-
Uratarina Inari Kanninen
Uratarina Inari Kanninen - Financial Specialist
-
Uratarina Ville Kiviluoto
Uratarina Ville Kiviluoto
-
Uratarina Mona af Forselles
Uratarina Mona af Forselles
-
Uratarina Joakim Jousisto
Uratarina Joakim Jousisto
-
Uratarina Heidi Kuhmonen
Uratarina Heidi Kuhmonen
-
Uratarina Vera Wasström
Uratarina Vera Wasström
-
Uratarina Väinö Mettiäinen
Tilintarkastus nähdään usein ulkopuolelta katsottuna varsin mystisenä, mutta kuitenkin perinteisenä ammattina – kaikki tietävät mitä tilintarkastaja tekee mutta silti kukaan ei tiedä. Näissä mielikuvissa toimistohuoneen keväisiä mappijonoja pitempiä ovatkin vain päivittäiset tehtävälistat ja kahvikuppien
Lukuisat kansainväliset tutkimukset osoittavat, että yritysten johtoryhmien monimuotoisuus, esimerkiksi iän, kulttuuritaustan ja sukupuolen, on merkittävä etu yritykselle. Monimuotoisen johtoryhmän luotsaamat yritykset menestyvät paremmin kuin yksipuolisen johtoryhmän. Mitä suomalaisyrityksissä voitaisiin tehdä monimuotoisuuden lisäämiseksi?
Tutkimme johtoryhmien monimuotoisuutta maailmanlaajuisesti ja tulokset ovat mielenkiintoisia. Tutkimuksessamme kävi ilmi, että ikäryhmien tasa-arvoinen edustus on yleisempää kuin sukupuolten välinen tasa-arvo yritysjohdossa: 51% yrityksistä (globaalisti) näkee johdon tasaisen ikäjakauman tärkeänä asiana, siinä missä sukupuolten tasapuolisen edustuksen näkee tärkeänä vain 38% yrityksistä.
Kaikista vähiten merkityksellisenä monimuotoisuuden alueena koettiin kulttuuridiversiteetti. Se nähtiin tärkeänä alle kolmanneksessa yrityksistä, ja vain noin joka kymmenennessä yrityksessä oli toimintaohjelma kulttuurisen diversiteetin lisäämiseksi.
Kulttuurinen diversiteetti:
31% yrityksistä näkee kulttuurisen diversiteetin tärkeänä
11% yrityksistä on toimintaohjelma kulttuurisen diversiteetin lisäämiseksi
Ikädiversiteetti:
51% yrityksistä näkee ikädiversiteetin tärkeänä
16% yrityksistä on toimintaohjelma ikädiversiteetin lisäämiseksi
Sukupuolidiversiteetti:
38% yrityksistä näkee sukupuolidiversiteetin tärkeänä
14% yrityksistä on toimintaohjelma sukupuolidiversiteetin lisäämiseksi
Vain 40% kaikista yrityksistä näkee monimuotoisuuden olevan menestyksensä kulmakiviä ja vain 14% aikoo lisätä diversiteettiä ylimmässä johdossa. Tämä siitä huolimatta, että lukuisat tutkimukset eri puolilta maailmaa osoittavat johdon monimuotoisuuden olevan merkittävä osatekijä yrityksen menestyksessä.
Monimuotoisuuden lisääminen johtoryhmätasolla voisikin olla merkittävä etulyöntiaseman rakennuskeino monelle yritykselle.
Mitä suomalaisyrityksissä voitaisiin tehdä monimuotoisuuden lisäämiseksi?
Kokosimme viisi vinkkiä, miten suomalaisyrityksissä voitaisiin rakentaa monimuotoisempaa henkilöstöä:
1. Luo mittaristo monimuotoisuuden kehittämisen tueksi
Selvitä, mitä monimuotoisuuteen liittyviä asioita voidaan seurata ja mitata. Pelkkien päälukujen seuraaminen ei välttämättä riitä, vaan kannattaa arvioida laajemmin sekä yksilöitä että heidän roolejaan.
2. Arvioi uudestaan liiketoiminnan KPI:t
Selvitä, kuinka tämänhetkinen toimintamallisi vaikuttaa monimuotoisuuteen ja kuinka se tukee liiketoiminnan yleistä strategiaa. Esimerkiksi vastaako johdon koostumus asiakkaidesi johtoryhmiä. Tämä auttaa konkretisoimaan kehitystarpeita.
3. Julkista selkeät tavoitteet ja keinot monimuotoisuuden lisäämiseksi
Kun tavoitteet ja keinot kommunikoidaan selkeästi kaikille, on muutoksen tekeminen helpompaa. Oman organisaation sisäistä mielipidettä kannattaa mitata ja muutosta seurata prosessin aikana.
4. Luo toimintamalli tiedon jakamiseen ja varmista prosessin omistajuus
Monimuotoisuus tulee nostaa pysyväksi asiaksi johdon agendalla ja varmistaa, että monimuotoisuuden prosessilla tai prosesseilla on selkeä omistaja organisaatiossa.
5. Varmista, että monimuotoisuus on osa yrityksen arvoja
Vahvat arvot luovat pohjan yrityksen arkipäivän toiminnalle ja vaikuttavat henkilöstön asenteisiin ja käytökseen. Monimuotoisuuden tulee olla mukana arvoissa, jotta yhteisö voi rakentua tukemaan monimuotoisuutta.
Lue myös tekemästämme Women in business 2018 -tutkimuksesta täältä.
Tutkimuksia aiheesta:
-Women in business: The value of diversity – Grant Thornton (2015)
-Women as a valuable asset – McKinsey & Co (2012)
-Building diversity in Asia Pacific boardrooms – Korn Ferry & NUS Business School (2016)
-Singapore Board Diversity Report 2014: The diversity dividend – NUS Business School (2014)